dimarts, 22 de gener del 2013

Inicis dels CupCakes





== Historia ==

El seu primer esment pot rastrejar-se fins a l'any de 1796, quan Amelia Simms va utilitzar aquest terme per una  tartaleta que es cuina en petites tasses,  en el seu llibre ''American Cookery''. La documentació més antiga en la qual ja apareix el terme ''cupcakes'' va ser en el receptari de Eliza Leslie ''Seventy-five Recipes for Pastry, Cakes, and Sweetmeats'' (Setanta-cinc receptes de pastissos, coques i dolces) publicat en 1828.

En segles anteriors, abans que els motlles per ''muffins'' i ''cupcakes'' estiguessin àmpliament disponibles, aquests es cuinaven sovint en recipients de fang individuals o en copes. Per això, l'ús del nom ha persistit en idioma anglès. El nom de "Fairy cake" (coca de fades) és una descripció *fantasiosa de la seva grandària, ja que segons els pastissers seria apropiat per a una festa de fades.

Al segle XXI, els ''cupcakes'' es van posar de moda a Estats Units. A Nova York, algunes tendes de ''cupcakes'' com ''Magnolia Bakery'' han rebut publicitat per les seves aparicions en programes populars de televisió d'aquest país com ''Sex and  the  City'' (Sexe a Nova York) ].  L'any 2010, la presentadora de televisió Martha Stewart va publicar un llibre de cuina dedicat als ''cupcakes''.